Skip to main content

Sommige mensen hebben van nature een huidtype met een hoge zuurgraad. Dit kan ervoor zorgen dat de sieraden op de huid ‘afgeven’. Mocht jouw huid een hoge zuurgraad hebben dan moet je hier rekening mee houden bij materiaalkeuze.

Je hebt sieraden van allerlei soorten edelmetalen en andere materialen. Een van de meest populaire edelmetalen is zilver. Een nadeel van zilver is dat dit materiaal gevoelig is voor oxidatie dus ook voor stoffen die worden afgegeven door je huis.

Het is daarom ook belangrijk om sieraden niet met parfum te besprenkelen of te dragen op de huid wanneer deze kort van tevoren met bodylotion is behandeld. De sieraden kun je het beste opbergen in een plastic zakje en niet in het directe bereik van zonlicht bewaren. Dus bijvoorbeeld in een sieradendoosje.

Leave a Reply